Nieuwe gewoontes

 in Productiviteit

Podcasts, boeken, cursussen, coaching, vlogs, blogs.. ik heb het afgelopen jaar een hoop tijd in zelfontwikkeling gestoken. Omdat ik het heerlijk vind om te leren, omdat ik wil werken aan dingen die beter kunnen en ook omdat ik het nodig had om uit een lastige periode te komen. Ik heb geprobeerd om allerlei dingen die ik leerde toe te te passen in mijn dagelijks leven en werkwijze en een paar gewoontes zijn blijven hangen. In deze blog vertel ik je wat meer over nieuwe gewoontes die mij helpen bij positiviteit en productiviteit.

Ochtendritueel

Voor een lekker begin van mijn werkdag doe ik ’s ochtends eerst de zonnegroet (een yogaserie). Het duurt maar een paar minuutjes, ik word er wakker van en het warmt mijn lichaam op. Voor ik begin sta ik voor de glazen balkondeuren en kijk ik uit over de stad. Het ziet er elke dag anders uit en ik neem even bewust in me op hoe mooi het is. Ik haal een paar keer diep adem, bedenk een aantal dingen waar ik dankbaar voor ben en bepaal mijn doel voor de dag. Vervolgens doe ik dus de zonnegroet en daarna ga ik met een positief gevoel aan de slag!

 

Week reset

Een paar maanden geleden kwam ik de filmpjes van Muchelle B tegen op YouTube. Van haar leerde ik om voor het begin van een nieuwe week eerst een soort reset te doen. Daarbij ruim je alles van de afgelopen week op en maak je plannen voor de nieuwe week, zodat je lekker fris kunt beginnen.

Wat ik dan onder andere doe is mijn bureau opruimen en schoonmaken (zodat ik er veilig bestellingen kan inpakken), ik handel kleine taakjes en mailtjes af en daarnaast ruim ik mijn Google Keep op. Ik kijk of ik nog iets moet met de notities die ik gemaakt heb en anders archiveer ik ze onder het juiste label. Mijn to do lijstjes staan er ook in, dus ik kijk even wat ik gedaan heb en wat nog moet en daarna archiveer ik die ook. Vervolgens maak ik een nieuwe planning voor de week. Zo begin ik de week opgeruimd en helder met wat ik ga doen.

Ik heb eigenlijk nog wat andere ideeën voor de week reset, maar ik moet daar een beetje mee oppassen.. Het liefst doe ik hem namelijk op zondag, dus dan ben ik zo ineens de hele zondagmiddag aan het werk, wat toch niet helemaal de bedoeling is..

 

Maandelijkse terugblik

Ken je dat gevoel dat er alweer een maand voorbij is en je niks lijkt te zijn opgeschoten? Van alle plannen en doelen die je had lijkt weinig te zijn gekomen.. Ik had daar flink last van en toen ben ik eens gaan terugblikken en alle positieve dingen van de maand op gaan schrijven. De stappen die ik heb gezet, leuke dingen die zijn gebeurd en ook wat cijfertjes zoals omzet, aantal bestellingen en Insta volgers. Het beginnen van deze blog komt er zeker op bij januari!

Hierdoor merk ik dat ik eigenlijk toch best veel bereikt heb. Net als mijn ochtendritueel laat het me focussen op de positieve dingen in plaats van de negatieve en het motiveert me weer om verder te gaan. Ik plak de lijsten op de muur, zodat ik er af en toe aan herinnerd word. Tegen het eind van de maand kijk ik vaak of ik nog iets kan doen wat een mooie toevoeging aan de lijst zou zijn, dus dan pusht het me ook om nog even extra stappen te zetten.

 

Lunch

Als bonus nog een nieuwe gewoonte van een beetje een ander kaliber: ik kijk Gilmore Girls tijdens mijn lunch. Ik heb de neiging om tijdens de lunch lekker op de bank te gaan zitten om er dan veel te lang blijven zitten (of zelfs een dutje te doen). Inmiddels heb ik er maar gewoon aan toe gegeven. Ik werk veel, dus een uur lunchen mag dan wel en de middag is toch niet mijn beste werkmoment. Dus nu kijk ik tijdens de lunch naar de Gilmore Girls. Een beetje een trage serie met een fijn sfeertje, dus dat werkt heel ontspannend!

 

Nou, best spannend zo’n eerste blogpost! Ik hoop dat je het leuk vond om te lezen en er misschien ook iets aan hebt. Heb jij gewoontes die je helpen om lekker je werk te doen? Laat het me hieronder weten, ik ben benieuwd. Fijne dag!

 • Susanne

  Leuk artikel en erg herkenbaar. Ik hik ook regelmatig aan tegen ‘dipjes’ en ‘wat heb ik nou gedaan deze maand’. Echt, een positive mindset doet echt wonderen. En het is zo makkelijk om daarmee te beginnen.

  Heb zelf ook verschillende rituelen die me daarbij helpen. Bijvoorbeeld: Voordat ik ga slapen, benoem ik altijd 3 dingen die die dag goed zijn gegaan, leuk waren, of een andere positief gevoel hebben. En dat kan van alles zijn. Van thee gedronken hebben in het zonnetje tot het afronden van een tof project.

  Ik denk ook echt dat door stil te staan bij voortgang, en focussen op een positivite mindset, je heel veel groeit. Qua persoonlijkheid, maar ik denk zeker ook dat het z’n vruchten afwerpt in zakelijke omgevingen.

  Leuk trouwens dat je een blog bent begonnen, ik ga het zeker volgen. Veel succes met het bedenken van onderwerpen en artikelen, maar dat gaat vast en zeker goedkomen ;).

 • lindasteenwijk

  Dankjewel voor je leuke reactie, Susanne! Tof dat je ook rituelen hebt die helpen met een positieve mindset. Helemaal waar dat dat superbelangrijk is voor je groei! Het heeft mij veel geholpen. Leuk dat je mijn blog gaat volgen! Jij ook veel succes met je business 🙂

Laat een reactie achter

0
0