Stem groen

 in Duurzaamheid

stem groen illustratie

Je zult me hier niet zo snel over politiek horen en ik vind het ook een beetje spannend om dat nu wel te doen. Maar ik maak me zorgen over de verkiezingen van komende week. Het is zo belangrijk dat er een kabinet komt dat een sterk klimaatbeleid gaat voeren, maar dat lijkt niet te gaan gebeuren.. VVD lijkt veruit de grootste te worden en GroenLinks lijkt zelfs zetels te verliezen.

 

Waarom is het zo belangrijk?

Om de opwarming van de aarde zoveel mogelijk te beperken moeten we enorm veel doen voor 2030. Dat is nog 9 jaar, waarvan het komend kabinet er waarschijnlijk 4 zit. En hoe sneller we aan de slag gaan, hoe beter natuurlijk.

Elk beetje dat we persoonlijk doen helpt, maar de grote veranderingen moeten van de politiek komen. Zo zijn 30 bedrijven verantwoordelijk voor 40% van de CO2-uitstoot in Nederland. Alleen de regering kan dit veranderen, zelf zullen ze het niet doen.

Mijn motivatie om duurzaam te leven is vooral het behoud van de natuur. Ik vind het zo bijzonder hoe het allemaal is ontstaan en het voelt voor mij heel onrechtvaardig dat wij het ons toe-eigenen en kapot maken. Maar daar gaat het niet alleen om. Klimaatverandering leidt ook voor mensen tot voedseltekorten, onleefbare gebieden en meer ongelijkheid. Terwijl verduurzaming juist goed is voor de economie en zorgt voor betere leefomstandigheden.

Als je meer over klimaatverandering wilt weten, dan raad ik het boek ‘Hoe gaan we dit uitleggen’ van Jelmer Mommers te lezen. Dit geeft heel helder aan wat het scenario is als we zo doorgaan en gelukkig ook wat we eraan kunnen doen om het te voorkomen.

 

Stem groen

Stemmen op een groene partij is misschien wel het beste wat je kunt doen voor de wereld. Als je het nog niet van plan was, overweeg dan alsjeblieft om dat wel te doen. I’m begging you.

Op welke partij je dan precies moet stemmen ga ik je niet vertellen, want daarin speelt veel meer mee. Maar kort gezegd: GroenLinks en Partij voor de Dieren zijn natuurlijk partijen die voor duurzaamheid staan. En VVD, CDA, PVV en FvD hebben duurzaamheid vrij laag (of niet) op de agenda staan. Ertussenin zit natuurlijk nog vanalles en daar kan ook een partij bij zitten die duurzaamheid belangrijk vindt en verder ook goed bij jou past.

En als je er net zo over denkt als ik, kijk dan eens of je er met anderen over kan praten. Misschien twijfelen je ouders of vrienden nog en kun je hen uitleggen waarom dit zo belangrijk is.

 

Deel de ‘ik stem groen’ illustratie

De illustratie hierboven mag je ook delen. Zo kun je anderen laten weten dat jij voor het klimaat stemt en eventueel uitleggen waarom. Zou ik heel tof vinden!

Download de illustratie hier. Ook in vierkant formaat.

Het is geheel gratis en mag zowel persoonlijk als door bedrijven gedeeld worden.

 

Laten we samen stemmen voor een mooie, duurzame wererld!

Laat een reactie achter

0
0