Studio Kuukeluus: mijn (im)perfecte proces

 in Ondernemen, Productiviteit

Ik vind het veel lastiger om voor mijn eigen bedrijf de branding en website te ontwikkelen dan voor een ander. Het is een stuk persoonlijker en daardoor moeilijker om er objectief van een afstandje naar te kijken. Er zijn zoveel leuke opties en omdat het niet voor een klant is, is er geen deadline. Plus mijn website moet er natuurlijk superduper fantastisch uitzien, want ik werk als grafisch ontwerper. Dat legt er ook een beetje druk op…

Als ik mijn perfectionisme en besluiteloosheid de vrije loop laat, dan kan ik er zo een jaar mee bezig zijn en ondertussen 16 keer het helemaal weer willen veranderen. Dat schiet niet zo op en ik wilde juist snel resultaat, dus heb ik de imperfectionistische route genomen.

 

Het bouwplan

Ik heb het in kleine stukjes gehakt. Elk stukje probeerde ik in korte tijd te maken én meteen online te gooien. Dat lukte door goed in gedachten te houden dat het geen ‘voor altijd’ keuzes zijn. Het hoeft niet zo te blijven. Voor nu doe ik het even zo, later kan ik het verbeteren.

Ik ben begonnen met het maken van een website die beter past bij de richting die ik op wil. Over de naam “Studio Kuukeluus” had ik nog wel wat twijfels, maar een nieuwe site en huisstijl wilde ik sowieso voor mijn freelance werk. Dus ontwierp ik een nieuw “Linda Steenwijk” logo met het eerste idee wat in me opkwam. Het ging er vooral om dat het een handgemaakte look kreeg in plaats van een strakke en zakelijke. En voor de website maakte ik 1 pagina, die ik meteen online zette. Daarop stond alles in het kort (zoals de homepage nu ook nog is) en dan kon ik het later uitbreiden.

 

Groei

De afgelopen maanden heb ik stukje voor stukje mijn portfolio, extra pagina’s en de blog toegevoegd. Soms was het misschien een beetje gek dat er bijvoorbeeld over branding wel een pagina was en over illustratie nog niet, maar dat stimuleerde mij juist om snel die pagina ook te maken.

Zoals je waarschijnlijk al doorhad heb ik inmiddels de knoop doorgehakt (met hulp van mijn lieve volgers op Instagram) en is Studio Kuukeluus een feit! Ik kan zo 10 dingen noemen die ik nog wil toevoegen of verbeteren aan de site, de huisstijl is nog niet rond, en het logo ga ik misschien nog verder uitwerken. Waarschijnlijk blijft het gewoon een work in progress. Maar dat is prima en ik heb nu in ieder geval de stap gezet! En juist omdat ik er niet zo moeilijk over heb gedaan, maakt het ook niet uit als ik het dadelijk weer om wil gooien. Zo geeft het alleen maar ruimte om met me mee te groeien.

Natuurlijk viel ik af en toe wel in mijn valkuil van perfectionisme. Zo heb ik best wat tijd gespendeerd aan het kleurenpalet om vervolgens uit te komen op iets wat toch wel erg leek op wat ik al had. En het visitekaartje vond ik lastiger, omdat ik dat niet meer kan aanpassen wanneer het eenmaal gedrukt is. Maar terwijl ik over die dingetjes zat te dubben stond er wel al een nieuwe website online, in plaats van een website die niet meer bij me paste en ik liever niet aan anderen liet zien. Dus ik ben blij met hoe het verlopen is en met wat ik het afgelopen jaar heb geleerd om beter om te gaan met perfectionisme. Als jij er af en toe ook last van hebt, hoop ik dat je iets aan deze blog hebt gehad. Laat je me het weten in een berichtje?

 

 • Hian Li

  Echt leuk dat je bent gaan bloggen en zo veel meer van jezelf laat zien!

 • Linda - Studio Kuukeluus

  Dankjewel, Hian Li! Leuk om te horen 🙂

 • Natasja

  Hoi!

  Leuk om ook je blog artikelen te lezen en zoooo herkenbaar! Ik vind het ook ontzettend lastig om m’n eigen huisstijl op te zetten. Terwijl ik dit voor een ander meestal super makkelijk vind. Mijn valkuil bij mezelf is dat ik het zo makkelijk kan veranderen en dus ook voortdurend iets nieuws wil uitproberen.

  Ik hoop hier een goede balans in te gaan vinden. Ik ben nu Achter de schermen vooral nog aan het omgooien. M’n portfolio website is nog lang niet daar waar ik hem hebben wil:)

  Liefs Natasja

 • Linda - Studio Kuukeluus

  Hoi Natasja,
  Dankjewel voor je reactie! Lastig he? Ik ga binnenkort ook weer het één en ander omgooien haha. Ook wel heel fijn om gemakkelijk dingen te kunnen verbeteren, zolang we maar niet te lang blijven dubben over iets kleins als welke tint roze het wordt 😉
  Succes met je website!

 • Natasja

  Hi,

  Ontzettend lastig 😋

  Het heeft inderdaad ook zijn voordelen, zo kan je blijven verbeteren. Mits je er niet in door slaat hihi! Ben erg benieuwd naar je veranderingen. Succes!

  Liefs Natasja

0
0